Op landgoed Welna is veel te beleven voor degene die op zoek is naar natuur, sporen van verleden en heden,
naar echte stilte en duisternis of naar eindeloos zwerven door nog hele stukken ongerept landschap.
Wandelend of fietsend of met een picknick aan de rand van de hei, waant u zich in vroeger tijden met
alleen raven, wilde zwijnen of reeën als gezelschap.

In de buurt van het landgoed kunt u ook van alles ondernemen:
1. grote wandel- en fietstochten te maken (www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/renderklippenroute )
2. zwembad/sauna of strand bezoeken ( www.dekoekoek.nl)
3. naar een golfbaan, manege, museum of dierentuin (het www.dolfinarium.nl  is 15 min. rijden met de auto).
4. oude stadjes, zoals Elburg en Harderwijk zijn in een straal van ongeveer 30 km te vinden. Ook Zwolle en Deventer zijn de moeite waard.
5. wanneer u niet van het terrein af wilt is het ook mogelijk om bijvoorbeeld in de Geitenschuur workshops te (laten) organiseren. Wij willen daar gerust over meedenken zie de services page.

Voor meer informatie over de omgeving kunt u ook terecht bij de VVV’s van de Veluwe. Voor fiets-en wandelroutes kunt u kijken op de Veluwe.
Via de leuke website van Toer de Boer op kunt u de oostflank van de Veluwe ontdekken: de IJsselvallei. “Dit landelijke gebied kenmerkt zich door rustieke dorpjes, fraaie landgoederen, historische watermolens en diverse schaapskooien. Er zijn tal van theetuinen, kunstateliers en boerderijwinkels te vinden.

Groen bospaadjeIMG_80612009 159

U kunt producten van duurzaam geteeld hout kopen bij de Veluwe store. Deze (cadeau-)producten worden op landgoed Welna gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking van Zorginstelling ‘s Heeren Loo (www.sheerenloo.nl). Er zijn vogelhuisjes, houtblokken met een tekst erin gebrand, tuinmeubelen, en nog veel meer.

Uit eten in de omgeving kunt u o.a. bij Brasserie Het Stationshuisje in Nunspeet of restaurant The Novice te Vierhouten. U kunt ook terecht bij Restaurant het Soerel, bij ons aan de overkant van de weg.

Wilt u naar de film dan is www.filmhuisdekeizer.nl in Deventer erg gezellig.

————

GL1

Voor meer gastvrije landgoederen kunt u kijken op de website van Gastvrije Landgoederen. Wij zijn ook te vinden via het Centrum voor Groepsaccommodaties.

Andere omgeving, andere huisjes? Kijk bij onze familie in Tubbergen op Landgoed Baasdam.

Bewaren